Cursussen

Cursus Voetzoolreflexmassage

Het  betreft een 1 daagse cursus.Doel van deze cursus is een ontspannende voetzoolreflexmassage aan te leren voor huis-tuin en keukengebruik. Voetreflexmassage gaat er vanuit, dat het hele lichaam met al zijn weefsels en orgaansystemen terug te vinden is op de voeten. Door tijdens een voetmassage deze reflexzones te stimuleren kun je het natuurlijk evenwicht in het lichaam herstellen of onderhouden. In deze workshop staan de meest gebruikte drukpunten centraal. Het kan helpen bv klachten als verkoudheid, obstipatie, oververmoeidheid, stress en bijvoorbeeld hoofdpijn op een eenvoudige manier te verzachten. De handgrepen zijn eenvoudig aan te leren, ook zonder massage ervaring.  Een aantal grepen die aangeleerd worden zijn bedoeld als louter ontspanning en een aantal grepen hebben effect op de gezondheid.

Tijdens de cursus ontvang je een voetreflexmassage en geef je een voetreflexmassage, je oefent dus op elkaar!

Ik zorg voor een even aantal personen.

Geplande data cursus voetzoolreflexmassage :   zaterdag 26 feb 2022 van 10.00u-15.30u

Voor informatie of opgave kunt u contact met mij opnemen.

 

Cursus Leren Masseren

Het betreft een 1 daagse cursus.
Intuïtief kan iedereen aanraken en masseren. Maar wil je echt vaardige handen krijgen en meer vertrouwen in wat je doet, dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. In deze cursus leer je een volledige ontspanningsmassage te geven. Naast het aanleren van de diverse technieken wordt er ook aandacht besteedt aan oliën, houding etc. De cursus wordt in een klein groepje gehouden zodat er alle ruimte is om te leren.

Tijdens de cursus ontvang je een massage en geef je een massage , je oefent dus op elkaar!

Ik zorg voor een even aantal personen.

Geplande datum cursus Leren Masseren :        Dinsdag  15 en 22 maart  2022 van 9.00u-12.30u

Voor informatie of opgave kunt u contact met mij opnemen.

 

Workshop Indiase hoofdmassage

Het betreft een 1/2 daagse workshop.
De Indiase hoofdmassage kent zijn wortels uit de Indiase cultuur. Eerst van moeder op dochter ter voorbereiding van het huwelijk maar later ook van kappersvader op kapperszoon. Het is van oudsher dus een Ayurvedische massagevorm. De behandeling die wordt aangeleerd wordt uitgevoerd zonder olie. De gebieden die aan bod komen zijn hoofdhuid, gezicht, nek en schouders, hier zitten belangrijke energiecentra van het lichaam. De effecten zijn niet louter lichamelijk. Het werkt ook op psychisch niveau, omdat de geest kalmeert, ontspant en de stress vermindert. Het is een laagdrempelige massage aangezien deze zittend op een stoel/kruk over kleding heen wordt gegeven. In korte tijd bereik je een heerlijke staat van ontspanning aangezien je diverse hoofdmassagetechnieken hanteert die een innerlijke staat van rust creëren. Mensen komen gevoelsmatig even uit hun denken/hoofd. Door stevige en zachte massagebewegingen krijgen spanningsophopingen verlichting en worden blokkades opgeheven. De Indiase hoofdmassage bevordert de nachtrust en versterkt het zelf genezende vermogen van het lichaam. Je ervaart een totale ontspanning!

Tijdens deze workshop ontvang je een massage en geef je een massage, je oefent dus op elkaar!

Ik zorg voor een even aantal personen.

Geplande datum cursus Workshop Indiase hoofdmassage :          Za 25 juni 2022 9.30-10.30u

Voor informatie of opgave kunt u contact met mij opnemen.

 

Cursus Hot Stone massage

Een Hot Stonemassage is een massage met warme stenen en is bedoeld als aangename en doeltreffende aanvulling op een bestaande behandeling. Het kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met massage, pedicure, manicure, schoonheidsbehandelingen, stoelmassage, shiatsu en klantgerichte behandelingen. Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massage-behandeling veel effectiever maakt. Je kan een gewone massage geven en af en toe stenen gebruiken of je aandacht vooral richten op werken met stenen en warmte en veel minder masseren. Als er op een plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en je handen gelijktijdig hun werk. Een Hot Stonemassage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het voert afvalstoffen af, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam.

Wanneer je vaardigheid wil krijgen in het aanleren van deze massage bericht mij dan en dan plannen we samen een cursusdatum.

Ik geef deze cursus altijd semi-privé zodat je alle kans krijgt optimaal te kunnen leren.

Datum op aanvraag en in overleg.

 

Cursus Kruidenstempelmassage

Alle basisbegrippen en technieken van het masseren met de Kruidenstempels komen in deze leerzame en gezellige cursus aan bod. Ook het zelf maken van de stempels met gebruik van kruiden wordt theoretisch behandeld.
In een prettige sfeer worden oefeningen en uitleg steeds afgewisseld.
Je leert elkaar kennen en kunt daardoor goed samen oefenen. Je ervaart dan al snel hoe heerlijk bevrijdend een massage is en de werking van de geneeskrachtige kruiden die de Kruidenstempels bevatten.

Inhoud cursus:

  • Keuze van stempels en gebruik van massageolie.
  • Een complete massage geven met Kruidenstempels
  • Het zelf maken van Kruidenstempels en een keuze maken van de te gebruiken kruiden.(theoretische uitleg)
  • Contra indicaties herkennen; wanneer is massage wel of niet verantwoord.

Ik geef deze cursus altijd semi-privé zodat je alle kans krijgt optimaal te kunnen leren!
Datum op aanvraag en in overleg .

 

Cursus Hot soap Hamam ritueel

Dit massageritueel is gericht op reiniging, verzorging en ontspanning van het lichaam. Tijdens dit ritueel worden rug, achterkant benen en voeten gemasseerd met Hot soap stones. Dit zijn handgemaakte natuurzepen met waardevolle werkstoffen. De huid wordt gemasseerd met de Hot soap stones waardoor er een heerlijke romige schuimlaag ontstaat en wordt vervolgens gescrubd. Na het hamamgedeelte volgt er nog een verwarmende oliemassage waardoor er een optimale ontspanning plaatsvindt. De huid voelt nadien heerlijk zacht en fris aan!!

Ik geef deze cursus altijd semi-privé zodat je alle kans krijgt optimaal te kunnen leren!
Datum op aanvraag in overleg.

FEEL GOOD DAG

Massagepraktijk Ayuda organiseert een heerlijke dag speciaal voor jou!
Een zogenaamde FEEL GOOD dag!
Een hele dag rust, ontspanning en bezinning op een prachtige plek midden in de natuur.
Wij zijn in het alledaagse leven allemaal bezig met werk, gezin, hobby’s, familie, vrienden, noem maar op.
Daardoor hebben we nauwelijks of geen tijd om soms even stil te staan bij onszelf en weer op te laden, jouw body & mind een rustmoment te gunnen.
Hoe heerlijk is dat???
Gun jezelf deze dag en ga nadien met een heerlijk ontspannen gevoel weer naar huis!
Programma onderdelen:
*yoga
*stiltewandeling
*gezamenlijk lunchen
*workshop Numerologie
*meditatie
Wanneer: 12 november 2022
Tijd: 10.00-17.00
Locatie: Oldenzaal
Kosten: €140;-
Ervaring mbt yoga en meditatie is geheel niet nodig!

Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus wees er op tijd bij.

 

Workshop Energetische handmassage

Het betreft een 1/2 daagse workshop.

Handmassage is meer dan alleen het masseren van de handen, het is een ontmoeting met een handreiking. Een handmassage is laagdrempelig omdat geen u geen kleding hoeft uit te trekken, niet op een bepaalde manier hoeft te gaan liggen en heeft weinig contra-indicaties

De handmassage is op elk moment van de dag toe te passen en heeft heel veel voordelen. Het is goed voor de doorbloeding, zorgt voor soepele handspieren, ontspant en lichte blokkades kunnen door een hand(reflex)massage verdwijnen en/of voorkomen worden.

De workshop is vooral een ‘doe’ cursus, want na een korte inleiding ga je meteen zelf aan de slag. De massagetechnieken die je leert pas je op elkaar toe, je geeft dus niet alleen een massage maar je ontvangt er ook een.

Datum : voor info neem contact op

 

 

Cursus Stoelmassage

Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage ter preventie van werkstress en RSI. De stoelmassage kan dus op de werkplek over de kleding heen worden gegeven. Tijdens de cursus stoelmassage leer je een drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie. Bovendien werkt de stoelmassage ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress.
Met de  Ayuda stoelmassage cursus leer je in 1 dag om zelfstandig een  basisstoelmassage te geven. Veel hoofd- en nekklachten kunnen daarmee effectief aangepakt worden door middel van deze massage.

Geplande datum cursus Stoelmassage :        voor info neem contact op

 

Cursus Holistic Pulsing

Het betreft een 1 daagse cursus, gegeven van 10.00-15.30u

Holistic Pulsing is een zachte,respectvolle behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst op een speciaal op de persoon afgestemd ritme. Door het ritme wordt wordt het hele lichaam in een stromende , golvende beweging gebracht aangezien het lichaam voor 75% uit vloeistof bestaat. De ritmische pulsen variëren van heel klein tot groter en ze kunnen gecombineerd worden met wiegende,rollende en strekkende bewegingen. Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust en gaat het zich ontspannen.

Geplande datum cursus Holistic Pulsing:     voor info neem contact op

 

Workshops Power yoga basic

1x per maand ongeveer organiseert Ayuda een workshop Power yoga basic.Wil je  hieraan deelnemen of kennismaken of wil je het opnieuw beoefenen?Dan is deze workshop yoga basic een echte aannrader! In rustig tempo wordt je door de basishoudingen geloodst en je leert stap voor stap de welbekende Zonnegroet.
Je maakt kennis met staande, zittende en liggende yoga oefeningen. Tevens wordt er aandacht besteedt aan het zogenaamde ‘oplijnen’, ademhaling, meditatie en ontspanning.
Er zijn een beperkt aantal plekken dus weer er op tijd bij!

Opgave na inschrijving.

Vraag naar de verschillende data via judithhuttenhuis@gmail.com