Massage en overige lichaamsbehandelingen

Ontspanningsmassage
Deze massage wordt direct op de huid uitgevoerd, waarbij een goede massage olie wordt gebruikt. Deze ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Je komt even los van de dagelijkse stress in lichaam en geest en ervaart hoe het is om ontspannen te zijn. De ademhaling wordt dieper, spieren en pezen wordt soepeler, het lichaam wordt beter doorbloed en de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd. Even aandacht voor jezelf, een stuk ontspanning voor lichaam en geest!

Hotstonemassage
Een hotstonemassage is, zoals het woord het al zegt, een massage met warme stenen. De temperatuur van de stenen zal om en nabij de 45° C liggen. De hotstonemassage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. Eerst worden er een aantal stenen op je lichaam neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en hebben een ontspannende werking. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met warme olie om de stenen goed te laten glijden over de huid, dit kan een neutrale olie of een aromatische olie zijn. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkende bewegingen. De behandeling werkt ontgiftend, afvoerend, pijnverlichtend, stressverlichtend en ontspannend. Een hotstonemassage is een intense ervaring, die soms lang doorwerkt.

Sportmassage
Door stress of sportblessures raakt de stofwisseling in de spieren verstoord. Dit kan klachten geven zoals spierstijfheid, spierverhardingen of spierkramp. Door massage kan de doorbloeding in de spier weer genormaliseerd worden. Sportmassage is onder meer gezondheid bevorderend en is bedoeld ter ondersteuning van het lichaam voor, tijdens en na een prestatie. En of die prestatie nu geleverd wordt tijdens het sporten of gedurende dagelijkse bezigheden maakt voor het effect op het lichaam in wezen niet uit. Verder kan sportmassage helpen het lichaam in conditie te houden tijdens perioden met minder beweging dan normaal.

Voetreflexmassage
Het uitgangspunt bij voetreflexmassage is dat er zich reflexzones op de voeten bevinden die corresponderen met alle organen en andere lichaamsdelen. Voetreflexmassage is een methode waarbij deze reflexzones met duim en vingers worden bewerkt. De effecten hierbij zijn verlichting van stress en spanning, betere doorbloeding en het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel. In de reflexologie gaat men ervan uit dat het lichaam zichzelf hersteld. Hierdoor worden de reflexgebieden geprikkeld tijdens het behandelen zodat stimulatie optreedt om desbetreffend orgaan of lichaamsdeel weer in evenwicht te brengen. Hiernaast is deze massage natuurlijk ook geschikt voor iedereen die in balans is en geen klachten heeft omdat deze massage preventief werkt en ontspanning bevorderd.

Stoelmassage
Stoelmassage brengt een moment van rust, concentratie en nieuwe energie. Het is een mooi en eenvoudig alternatief voor diegene , die geen tijd kan of wil vrijmaken voor een uitgebreide lichaamsmassage op een massagetafel. Een stoelmassage vindt plaats waarbij men de kleding aan kan laten, rechtop zittend. Deze stoelmassage, die ongeveer 20 minuten in beslag neemt, is gebaseerd op de Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op rug, schouders, nek, hoofd , armen en handen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Ook kan de stoelmassage preventief werken ter voorkoming van RSI gerelateerde klachten.

Energiewerk: Shambalabehandeling
Shambala, is evenals Reiki, een vorm van werken met energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Degene die de handen oplegt fungeert als doorgeefluik van de universele energie. Het valt niet of nauwelijks te verklaren wat dit voor soort energie is. Mensen die een behandeling ondergaan hoeven niet persé direct iets te voelen maar diegene die erg gevoelig is voor energiewerk kan bijvoorbeeld warmte, tintelingen of zoiets dergelijks ervaren. De energie is liefdevol en zeer krachtig. Even een praktisch voorbeeld: je kunt Reiki vergelijken met een 50 Watt lamp en Shambala met één van 500 Watt. Door de energie kunnen blokkades worden opgeheven waardoor er ontspanning ontstaat. Shambala kun je gebruiken als een op zichzelf staande methode of in combinatie met een andere massage.

Zwangerschapsmassage
Deze massage zorgt ervoor dat er even wordt stilgestaan bij alle veranderingen in het lichaam en er ontstaat voor een deel bewustwording van de baby in de buik. Eerst vindt er een oliemassage plaats van rug, nek, schouders, en armen. vervolgens vindt er een heerlijk ontspannen voetmassage plaats. Gun jezelf en je baby de weldaad voor deze massage!

Indiase hoofdmassage
Deze massage over de kleding heen wordt gegeven vindt plaats zittend op een stoel zonder olie. Deze massage kent zijn wortels uit de Indiase cultuur. De gebieden die aan bod komen zijn hoofdhuid, gezicht, nek en schouders. Een weldaad voor uw lichaam en geest.

Hot Soap Hamam ritueel
Dit massageritueel is gericht op reiniging, verzorging en ontspanning van het lichaam. tijdens dit ritueel worden rug, achterkant benen en voeten gemasseerd met Hot soap stones. Dit zijn handgemaakte natuurzepen met waardevolle werkstoffen. De huid wordt gemasseerd met hot soap stones waardoor er een heerlijke romige schuimlaag ontstaat en wordt vervolgens gescrubd. Na het hamamgedeelte volgt er nog een verwarmende oliemassage waardoor er een optimale ontspanning plaatsvindt. Uw huid voelt nadien heerlijk zacht en fris aan!

Access Bars behandeling
De Access bars behandeling is een ontspannend ontlaadproces waarbij punten op het hoofd zacht worden aangeraakt. De bars zijn 32 punten op je hoofd zijn, die alle gedachten, ideëen, overtuigingen, emoties en overwegingen die je in welk leven dan ook hebt opgeslagen bevatten. Als deze punten licht worden aangeraakt, laten ze moeiteloos en gemakkelijk alles los wat jou niet meer dient. Dit is een mogelijkheid voor jou om alles los te laten! Bij o.a stress, spanning, piekeren, onzekerheid, faalangst, slecht slapen etc kan dit een prachtig hulpmiddel zijn.

 

Kruidenstempelmassage
Kruidenstempelmassage is zoals de naam al doet vermoeden een massage met warme kruidenstempels. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende activerende en ontspannende eigenschapen bezitten. Behalve een zuiveringsbehandeling voor de huid, is dit ook een zeer ontspannene massage dankzij de toegevoegde warmte van de stempels en de heerlijke geuren die de kruiden verspreiden. Een weldaad voor uw lichaam!

Klachtgerichte behandeling
Tijdens een klachtgerichte behandeling gaan we samen op zoek naar de oorzaak van de klacht. Ik gebruik hierbij verschillende methodes die bijdragen aan herstel van de klacht. Afhankelijk van de klacht maak ik een keuze om vanuit hier een doeltreffende behandeling op te stellen.

De methodes die ik inzet zijn:

 Triggerpoint massage

Dit is mijn meest gebruikte methode die ik vaak inzet bij het behandelen van een klacht. Velen denken dat de oorzaak van pijn ligt op de plek waar de pijn is. De pijn trekt de aandacht en vaak kijkt men niet verder, waardoor de oorzaak niet wordt achterhaald. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van de pijn die moet worden gezocht in zogenaamde triggerpoints. Dit zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’. Triggerpoints zijn de meest voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. Gelukkig is hier wat aan te doen. Met een zelfhulpmethode kun je thuis aan de slag om de klacht te minimaliseren of te laten verdwijnen. Zo komt u uw gezondheid mede in eigen hand.

 Cupping massage

Deze Oosterse behandelwijze is een effectieve bindweefselmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van siliconen cups.  Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties en wordt er lokaal een sterke doorbloeding bereikt. Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode of paarse ronde te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel welke na een week zal verdwijnen.

Guasha

Guasha is een Chinese lichaamstherapie. Hierbij wordt met een gladde jadesteen met wat olie over de huid geschraapt. ‘Gua’ betekent ‘schrapen’ en ‘Sha’ betekent ‘opgehoopte gifstoffen’. Door opgehoopte gifstoffen stagneert de energie en ontstaan klachten en ziekten. Door de behandeling worden deze blokkades opgelost. De behandeling kan zittend, liggend of staand worden ondergaan. Bij de behandeling wordt een speciale kruidenolie op de huid gebracht. Vervolgens wordt hier met een gladde jadesteen overheen geschraapt. Op plaatsen waar blokkades zijn, verschijnen er rode of blauwe plekken. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis.

Fonoforese

Dit is een behandeling met geluidsfrequenties door middel van stemvorken. Het is een hele subtiele en krachtige methode om balans te herstellen.

Sportmassage

Een stevige vorm van verschillende handmassagetechnieken ( wrijven, kneden, kloppen, etc.)

Voetreflexmassage

Het hele lichaam is op de voet gereflecteerd. Door een drukpuntmassage op de voet kan men dus klachten beinvloeden door een impuls te geven aan de hersenen.  Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam  in werking gezet.

  • Dorn therapie Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn, kunnen verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>